English Magyar Slovenský

projekt partnerek

KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft.

A KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. kiemelkedően közhasznú szervezet. Az intézet – jogelődjeivel együtt – 75 éves múltra tekint vissza. Az 1938-ban alapított, állami tulajdonban lévő KTI a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium egyik kutató- és tervezőbázisa. Az állami szervezetek és a magánszféra egyaránt partnerei közé tartozik. A KTI kutatási tevékenységével kiemelkedő helyet foglal el mind Magyarország, mind pedig Európa közlekedés-kutató intézetei között. A KTI széleskörű nemzetközi kapcsolatokkal rendelkezik. Tagja számos nemzetközi kutatási szervezetnek, amelyek széleskörű nemzetközi kitekintést biztosítanak. Munkatársai számos hazai és nemzetközi tudományos társaságban töltenek be tisztséget. A KTI küldetése, hogy hozzájáruljon a fenntartható fejlődés szempontjait figyelembe vevő, az EU közlekedéspolitikai irányelveit követő, folyamatosan fejlődő, biztonságos és versenyképes közlekedési környezetet kialakításához, mindezt az élhető környezet érdekében.

www.kti.hu

Inštitút priestorového plánovania

Az Inštitút priestorového plánovania (Területi Tervezési Intézet) a területi tervezés, és regionális fejlesztés területén tevékenykedő szervezet. Az intézet 2001-ben alakult polgári társulásként.

A főbb területei közé tartozik az urbanizmus, területi tervezés, regionális tervezés, architektúra, ökológia, és környezetvédelem, valamint földrajzi informatikai rendszerek.

Megvalósított nemzetközi projektek: DONAUREGIONEN+ (2009-2012), TransHUSK (2012-2014), Transhusk Plus (2014- jelenleg), CBCs in the Danube Region (2014).

Az előző projektek egy legfontosabb kimenete a területi döntéshozatal támogatására létrehozott rendszer egy webes eszköz formájában. Ezen rendszer segítségével valósultak meg: Pozsony főváros település-környezetének értékelése; PHSR BSK 2014 – 2020; a Szlovák Köztársaság Partneri Egyezményének 2014 – 2020 háttérelemzése; az ÚPN NSK értékelésének és monitorozásának tanulmányterve a Donauregionen + eredményeinek felhasználásával, stb.

http://www.ipp.szm.com/

Nyugat-Pannon Terület- és Gazdaságfejlesztési Szolgáltató Nonprofit Kft.

A Nyugat-Pannon Nonprofit Kft. küldetése elősegíteni a fenntartható, elsősorban belső erőforrásokra épülő térségfejlesztési folyamatokat, kiemelten alapozva a helyi közösségépítésére, valamint partnerségi- és hálózati együttműködések létrehozására hazai- és nemzetközi szinten egyaránt. Célja, hogy a régióban tevékenykedő önkormányzatok- vállalkozások és civil szakmai szervezetek hálózati kooperációját térségi- megyei- és régiós szinten egyaránt felerősítse, növelve a fejlesztési programok hatékonyságát. Kiemelten fontos számunkra a területfejlesztés- és a vidékfejlesztés szempontrendszerének és módszertanának harmonizálására épülő magas színvonalú szakmai szolgáltató tevékenység feltételrendszerének megteremtése. A fenti célok elérése érdekében a szervezet az alábbi három fő területen végez tevékenységeket: határon átnyúló fejlesztések, transznacionális projektek, terület- és vidékfejlesztési hálózati programok. Szervezetünk székhelye Szombathelyen van, emellett Győrben és Gelsén tartunk fenn telephelyet. A teljes- és részmunkaidős munkatársak száma 16 fő.

www.westpannon.hu

Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt.

A GYSEV Zrt. magyar-osztrák tulajdonú vasúttársaság. A jelenlegi tulajdonosi szerkezet: Magyar Állam: 65,6%; Osztrák Köztársaság: 28,2%; STRABAG SE: 6,1%. Német neve Raab–Oedenburg–Ebenfurter Eisenbahn AG, rövidítve Raaberbahn AG. A vasúttársaság magyarországi székhelye Sopronban, ausztriai székhelye Bécsben, ausztriai fióktelepe pedig Vulkapordányban (Wulkaprodersdorf) található. Nyugat-Dunántúlon és Kelet-Ausztriában. A társaság tulajdonában van a Győr-Sopron-Ebenfurt vonalszakasz. Emellett üzemelteti a Fertővidéki Helyiérdekű Vasútat Fertőszentmiklós és az ausztriai Nezsider (Neusiedl am See) között. Szintén a GYSEV Zrt. üzemelteti 2001 óta a Sopron-Szombathely. 2006 óta pedig a Szombathely-Szentgotthárd szakaszt. 2011-ben újabb 214 kilométer vasúti pályaszakasz üzemeltetésére kapott megbízást a tulajdonos magyar államtól a GYSEV: ezek a Rajka-Hegyeshalom-Csorna-Répcelak-Porpác, a Porpác-Szombathely, a Szombathely-Kőszeg, a Szombathely-Zalaszentiván, valamint a jelenleg nem működő Körmend-Zalalövő közötti vonalak. A cég ezeken a szakaszokon végzi a közszolgálati személyszállítást. Emellett a GYSEV személyszállító vonatai gyakran Budapestig és Bécsig közlekednek.

http://www2.gysev.hu/